New behavior in Outlook 2013 causing certificate errors in some environments

Troubleshooting Exchange

Background:

I originally discovered this issue back in early Feb & let a couple people on the Exchange Product Team know about it via the TAP but it seems to be affecting more customers than initially thought so I thought I’d share.

In Outlook 2007 through Outlook 2010 all domain-joined Outlook clients would initially query Active Directory for AutoDiscover information & ultimately find a Service Connection Point (SCP) value that would point them to their nearest Client Access Server’s AutoDiscover virtual directory. If that failed then they would revert to using DNS like any non-domain-joined Outlook client. The order of this non-domain-joined lookup is as follows:

https://company.com/autodiscover/autodiscover.xml

https://autodiscover.company.com/autodiscover/autodiscover.xml

Local XML File

http://company.com/autodiscover/autodiscover.xml (looking for a redirect website)

SCP AutoDiscover Record

Why it ever looked to https://company.com/autodiscover/autodiscover.xml I’ll never really know because honestly I’ve never come across a customer who had it deployed that way; most have https://autodiscover.company.com/autodiscover/autodiscover.xml but I imagine…

View original post 577 more words

Advertisements
Posted in Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: